Lag «skogens gull» – en perfekt dessert. Myk tjukkmelkspudding med multer, kakekrum og multesirup smaker fortreffelig.
Tjukkmjølkspudding
Print RecipeIngredients
- 2,5 dl fløte
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ark gelatin
- 3 dl tjukkmjølk fra Røros
- Multer
- Kakesmuler (små biter av sukkerbrød)
- Brunsukker
Instructions
Løs opp gelatinen i kaldt vann. Varm opp fløte, sukker. Klem ut vannet av den oppbløtte gelatinen og løs den opp i den varme fløten. Avkjøl til romtemperatur og vend inn tjukkmjølken. Forde i glass eller dessertskåler og sett de kjølig et par timer.
Lag kakekrum:
Smelte noen tesjer med brunt sukker til karamell i en panne, stek sammen med kakesmuler.
Lag multesirup:
200 gram multer
1,5 dl vann
150 gram sukker
Varm opp sukkeret i en tykkbunnet kjele, og la det bli litt gyllent. Tilsett vann og kok opp.La det småkoke i ca 10 minutter, til det begynner og tykne.Ta av og sett til avkjøling, gjerne til neste dag. Sil av multene.
Notes
Server tjukkmjølkpuddingen med noen multer, kakekrum og multesirup. Velbekomme.