Lag klassikeren sjakkruter til jul. Denne oppskriften gir mange smakfulle og søte sjakkruter.
Sjakkruter
Print RecipeIngredients
- 240 gram hvetemel
- 50 gram melis
- 200 g meierismør
- 2 ts ekte vaniljesukker
- 2 ss kakao
Instructions
1
Arbeid deigen sammen. Del deigen i to. Kna inn kakao i den ene dele og vaniljesukker i den andre.
2
Av deigene trill ut to hvite og to brune pølser - rull de jevne. Legg pølsene sammen - som et sjakkmønster. Pakk det inn i aluminiumsfolie - press de lett sammen og form sidene rett ved å presse mot bordplaten. La hvile i kjøleskapet i min. 30 min.
3
Del sjakkskivene i skiver på 0,5 cm med en skarp kniv - pass på at kantene holder seg rett. Legg de på et stekebrett med bakepapir.
4
Stekes i forvarmet ovn på 175 grader. Stek i midten av ovnen 8- 10 min - til de blir gyldne.