Lag kålruletter av savoykål. Tradisjonsmat som smaker godt.
Savoyruletter
Print RecipeIngredients
- Saus:
- 1 løk, finhakket
- 2 ss olje
- 1 ts kumin
- 3 fedd hvitløk
- 2 ts ingefær, revet
- 1 ts honning
- 400 g hakkede-tomater
- salt, smak til
- Savoyrulett:
- 1 løk, finhakket
- 1 egg
- 1 1/4 ts muskatnøtt
- 1 ts koriander
- 1 krm salt
- 400 g karbonadedeig
- 6 blader savoykål
Instructions
Start med å lag saus:
Varm en stekepanne på medium varme, tilsett oljen. Stek løken i 3 minutter. Tilsett krydderet, ingefær, honning og hvitløk og stek i 2 minutter. Rør godt. Tilsett tomatene og ta det småputre i 5 minutter, eller mer.
Legg sausen i en ildfast form.
Lag savoyruletter:
Bland sammen finhakket løk, krydder og egg i kardonadedeigen. Bland til en farse.
Skyll savoybladene, skjær vekk den grove stilken. Forvell savoybladene: varm opp vann i en stor kjele. La bladene ligge i kokende vann ca. 4 minutter - ta ut og skyll i kaldt vann, la dem renn av. Fyll savoybladene med farsen, brett de sammen som en konvolutt. Legg de oppå tomatsausen.
Stekes i en forvarmet ovn på 180 grader i 30 minutter.
Notes
Server gjerne ris og seterrømme til.