Boller fylt med bringebær og sjokolade. Dette er veldig godt.
- 150 g smør
- 7 dl melk (fingervarm)
- 25 g gjær
- 2 dl sukker
- 1 egg
- 1 kg hvetemel
- 1 1/2 ts bakepulver
Fyll
- 25 g smør
- 1 ts maisena
- 1 ss vaniljesukker
- Frossen bringebær
- 100 g sjokolade
- 25 g melis
- Bland alle ingrediensene til gjærdeigen, unntatt smør. Elt i kjøkkenmaskin i 10 minutter. Tilsett smør og elt i 5 minutter. Hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
- Lag fyllet: Smelt sjokolade i en tykkbunnet kjele. Tilsett resten av ingrediensene, rør godt. La det avkjøle.
- Når deigen er ferdig hevet, kna den sammen og rull boller. Bruk 100 gram deig pr bolle. Rull til en bolle, klem den flat, tilsette et par frosne bringebær og 1-2 ts sjokoladefyll. Brett deig over fyllet, og rull forsiktig til en bolle. Etterhev bollene i ca 40 minutter.
- Pensle bollene med egg. Stek på 200 grader, i 13 minutter eller til de er gyldne.
- Pynt med melissnø.