Fantastisk hvor noen overmodne bananer kan bli til en så god kake. Dette er en saftig, søt og smakfull kake.
- 180 g sukker
- 3 egg
- 1 krm salt
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts muskatnøtt
- 1 ts bakepulver
- 60 g smør
- 1 ts vaniljesukker
- 180 g mel
Karamelltopp
- 50 g smør
- 170 g brunt sukker
- 1 ss vann
- ca 2-3 litt overmodne bananer
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Smelt smør, tilsett i eggedosisen.
- Bland i de tørre ingrediensene.
- Lag Karamelltoppen.
- Smelt smør og sukker i en panne eller tykkbunnet kjel. La det boble (karamellisere) tilsett vannet, rør.
- Bruk en springform (22 cm). Kle bunnen med bakepapir, smør sidene med smør.
- Hell karamellen i bunnen av formen.
- Kutt banan i skiver (ikke for tynne). Legg de i bunnen av formen.
- Hell i røren.
- Sett i en forvarmet ovn på 200 grader i 35 – 40 minutter.
Server gjerne med vaniljeis eller pisket krem.