Snickerskake en saftig og smakfull kake. Må prøves.
- 6 eggehviter
- 4,5 dl sukker
- 1 pk ritz kjeks
- 300 g peanøtter
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
Sjokoladeglasur
- 6 eggeplommer
- 100 g melis
- 1 dl kremfløte
- 100 g smør
- 150 g kokesjokolade
- Pisk eggehvite og sukker til marengs.
- Knus kjeks, fin. Hakk peanøtter litt grovt. Bland sammen. Bland i vaniljesukker og bakepulver
- Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene i marengsen.
- Kle en form (20x 30 cm) med bakepapir. Stek i 30-35 minutter i 180 grader.
- Lag sjokoladekremen: Varm opp i kjele eggeplommer, melis og kremfløte. Visp, ferdig når det tykner. Rør inn smør og sjokolade. La den avkjøle litt.
- Smør sjokoladekremen utover kaken (gjerne når kremen er litt varm).
- Topp med grovhakkede peanøtter.
Sett i kjøleskap. La kaken sette seg litt før servering.