Tjukkmjølkpudding med multer

Lag «skogens gull» – en perfekt dessert. Myk tjukkmelkspudding med multer, kakekrum og multesirup smaker fortreffelig.

Tjukkmjølkspudding

Print Recipe

Ingredients

  • 2,5 dl fløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ark gelatin
  • 3 dl tjukkmjølk fra Røros
  • Multer
  • Kakesmuler (små biter av sukkerbrød)
  • Brunsukker

Instructions

1

Løs opp gelatinen i kaldt vann. Varm opp fløte, sukker. Klem ut vannet av den oppbløtte gelatinen og løs den opp i den varme fløten. Avkjøl til romtemperatur og vend inn tjukkmjølken. Forde i glass eller dessertskåler og sett de kjølig et par timer.

2

Lag kakekrum:

3

Smelte noen tesjer med brunt sukker til karamell i en panne, stek sammen med kakesmuler.

4

Lag multesirup:

5

200 gram multer

6

1,5 dl vann

7

150 gram sukker

8

Varm opp sukkeret i en tykkbunnet kjele, og la det bli litt gyllent. Tilsett vann og kok opp.La det småkoke i ca 10 minutter, til det begynner og tykne.Ta av og sett til avkjøling, gjerne til neste dag. Sil av multene.

Notes

Server tjukkmjølkpuddingen med noen multer, kakekrum og multesirup. Velbekomme.