Scones med rosiner

Hjemmelaget scones er alltid godt, og en god kopp te passer veldig godt til. Nå er våren i anmarsj og hva er ikke bedre enn å ta med en piknikk-kurv ut i skog og mark.

Scones med rosiner

Print Recipe
Serves: 16

Ingredients

  • 750 g hvetemel
  • 3 ss bakepulver
  • 150 gram meierismør
  • 70 gram sukker
  • 1/2 appelsin, saften av
  • 350 gram rosiner
  • 5 dl kefirmelk

Instructions

1

Legg rosinene i varmt vann, la de stå minst i 15 minutter. Sil av rosinene.

2

Bland smør, sukker og saften av appelsinen. Kna det sammen. Bland inn hvetemel, bakepulver. Tilslutt blandes inn kefir og rosinene.

3

Del deigen i 4 emner. Klapp emnene rund og litt flat og del de i 4 biter. Det skal totalt bli 16 biter.

4

Legg hver bit på en stekeplate dekket med bakepapir, pensle med melk.

5

Stekes i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldne.