Hjemmelaget scones er alltid godt, og en god kopp te passer veldig godt til. Nå er våren i anmarsj og hva er ikke bedre enn å ta med en piknikk-kurv ut i skog og mark.
Scones med rosiner
Print RecipeIngredients
- 750 g hvetemel
- 3 ss bakepulver
- 150 gram meierismør
- 70 gram sukker
- 1/2 appelsin, saften av
- 350 gram rosiner
- 5 dl kefirmelk
Instructions
1
Legg rosinene i varmt vann, la de stå minst i 15 minutter. Sil av rosinene.
2
Bland smør, sukker og saften av appelsinen. Kna det sammen. Bland inn hvetemel, bakepulver. Tilslutt blandes inn kefir og rosinene.
3
Del deigen i 4 emner. Klapp emnene rund og litt flat og del de i 4 biter. Det skal totalt bli 16 biter.
4
Legg hver bit på en stekeplate dekket med bakepapir, pensle med melk.
5
Stekes i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldne.