Eplemuffins er lettvint å lage og superpopulært. Disse muffinsene har også en hærlig crumble på toppen. Enjoy…
Eplemuffins med crumbel
Print RecipeIngredients
- 120 gram smeltet smør
- 4 dl hvetemel
- 1,5 dl sukker
- 2 ts bakepulver
- 2 dl kulturmelk
- 1 egg
- 1 1/2 eple
- 2 ts kanel
- Crumble toppen:
- 0,7 dl hvetemel
- 70 gram meierismør (kaldt)
- 0,5 dl sukker
Instructions
Ta bort eplekjernen - del eplet mellomstore biter. Ha eplebitene i en bolle og tilsett kanel - bland godt.
Pisk sukker og egg til eggedosis. Bland inn de tørre ingrediensene, kulturmelken og smeltet smør. Rør deretter forsiktig inn eplebitene.
Slik lager du crumble:
Bland sammen ingrediensene i en bolle. Det skal gjerne være store klumper nå det røres sammen. Bruk hendene når du gjør dette.
Hell røren i muffinsformer - fyll de 3/4. Strø crumble på toppen og dryss bittelitt kanel på toppen.
Stek i en forvarmet ovn på 180 grader i 20-25 minutter.
Notes
Serveres gjerne rett fra ovnen, da er de litt varm. Ellers kan de varmes opp på 100 grader i ovnen i 5 minutter før servering.