Eplemuffins

Eplemuffins er lettvint å lage og superpopulært. Disse muffinsene har også en hærlig crumble på toppen. Enjoy…

Eplemuffins med crumbel

Print Recipe
Serves: 12 - 14 muffins

Ingredients

  • 120 gram smeltet smør
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl kulturmelk
  • 1 egg
  • 1 1/2 eple
  • 2 ts kanel
  • Crumble toppen:
  • 0,7 dl hvetemel
  • 70 gram meierismør (kaldt)
  • 0,5 dl sukker

Instructions

1

Ta bort eplekjernen - del eplet mellomstore biter. Ha eplebitene i en bolle og tilsett kanel - bland godt.

2

Pisk sukker og egg til eggedosis. Bland inn de tørre ingrediensene, kulturmelken og smeltet smør. Rør deretter forsiktig inn eplebitene.

3

Slik lager du crumble:

4

Bland sammen ingrediensene i en bolle. Det skal gjerne være store klumper nå det røres sammen. Bruk hendene når du gjør dette.

5

Hell røren i muffinsformer - fyll de 3/4. Strø crumble på toppen og dryss bittelitt kanel på toppen.

6

Stek i en forvarmet ovn på 180 grader i 20-25 minutter.

Notes

Serveres gjerne rett fra ovnen, da er de litt varm. Ellers kan de varmes opp på 100 grader i ovnen i 5 minutter før servering.