Bountykake

Dette er en smakfull kake med masse smak av kokos og sjokolade. Dette kan fort bli en favoritt.

Dette blogginnlegget er laget i samarbeid med Soma.no

 

Bontykake

Print Recipe

Ingredients

  • Kakebunn:
  • 3 egg
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 1 1/2 dl cocosa mel
  • 1 1/2 dl hvetemel
  • 2 dl cocosa sukker
  • 1,5 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 30 gram cocosa kokosolje
  • 0,7 dl kakao
  • Kokosmasse:
  • 1 boks kokosmelk.
  • 200 gram kokosmasse
  • 2 ss lønnesirup
  • Sjokolade-lokk:
  • 200 gram kokosjokolade
  • 1,5 ts cocosa kokosolje
  • Kokosmasse til pynt

Instructions

1

1. Visp eggedosis av egg og koksblomstsukker - visp godt. Rør forsiktig inn resten av ingrediensene - rør sammen. Kle en liten springform (diameter 20 cm) med bakepapir i bunnen og smør sidene. Hell røren i formen.

2

2. Sett formen i den en forvarmet ovn på 180 grader (under og overvarme) i 35-40 minutter.

3

Når kaken er ferdig - avkjøl den.

4

3. Kokosmassefyllet: Ha kokosmelken i en tykkbunnet kjele, varm opp - rør inn kokosmassen og lønnesirupen. La fyllet stå i ca 20 min i kjøleskap. Ha deretter fyllet over kakebunnen - la kaken være i springformen når du gjør dette. Fordel kokosmassen jevnt utover kakebunnen. Ta deretter ut kaken fra springformen og sett på et serveringsfat.

5

4. Sjokolade-lokk: Smelt sjokoladen over et vannbad. Rør inn kokosfettet når sjokoladen er smeltet -rør godt. Fordel sjokoladen jevnt over kaken. La sjokoladen sette seg litt - og strø etterpå litt kokosmasse over kaken.

6

Da er kaken klar til servering! Håper det smaker.