Dette er en smakfull kake med masse smak av kokos og sjokolade. Dette kan fort bli en favoritt.
Dette blogginnlegget er laget i samarbeid med Soma.no
Bontykake
Print RecipeIngredients
- Kakebunn:
- 3 egg
- 2,5 dl kulturmelk
- 1 1/2 dl cocosa mel
- 1 1/2 dl hvetemel
- 2 dl cocosa sukker
- 1,5 ts natron
- 2 ts vaniljesukker
- 30 gram cocosa kokosolje
- 0,7 dl kakao
- Kokosmasse:
- 1 boks kokosmelk.
- 200 gram kokosmasse
- 2 ss lønnesirup
- Sjokolade-lokk:
- 200 gram kokosjokolade
- 1,5 ts cocosa kokosolje
- Kokosmasse til pynt
Instructions
1. Visp eggedosis av egg og koksblomstsukker - visp godt. Rør forsiktig inn resten av ingrediensene - rør sammen. Kle en liten springform (diameter 20 cm) med bakepapir i bunnen og smør sidene. Hell røren i formen.
2. Sett formen i den en forvarmet ovn på 180 grader (under og overvarme) i 35-40 minutter.
Når kaken er ferdig - avkjøl den.
3. Kokosmassefyllet: Ha kokosmelken i en tykkbunnet kjele, varm opp - rør inn kokosmassen og lønnesirupen. La fyllet stå i ca 20 min i kjøleskap. Ha deretter fyllet over kakebunnen - la kaken være i springformen når du gjør dette. Fordel kokosmassen jevnt utover kakebunnen. Ta deretter ut kaken fra springformen og sett på et serveringsfat.
4. Sjokolade-lokk: Smelt sjokoladen over et vannbad. Rør inn kokosfettet når sjokoladen er smeltet -rør godt. Fordel sjokoladen jevnt over kaken. La sjokoladen sette seg litt - og strø etterpå litt kokosmasse over kaken.
Da er kaken klar til servering! Håper det smaker.