Juletre med sjokolade

Dette «juletreet» er inspirert av stjernebakst- som tidligere i år var veldig populær. Jeg har laget en forenklet versjon med et lag sjokoladefyll.

Dette er en god gjærbakst med smak av sjokolade og karamell – i ovnen blir noe av sjokoladen karamellisert. Til denne oppskriften har jeg brukt min grunnoppskrift til søt gjærbakst og jeg har laget en litt mindre porsjon.

Denne baksten vil garantert imponere og skape julestemning rundt bordet.

Juletre med sjokolade

Print Recipe

Ingredients

  • 75 gram meierismør
  • 3,5 dl melk (fingervarmt)
  • 1 dl sukker
  • 1/2 pk gjær
  • 500 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll: 1/3 pk sjokade (sjokoladepålegg)

Instructions

1

Bland alle ingrediensene til gjærdeigen, unntatt smør. Elt i kjøkkenmaskin i 10 minutter. Tilsett smør og elt i 5 minutter. Hev til dobbel størrelse, ca 1 time.

2

Se under bilder for forklaring for utbaking - og videre fremgangsmåte.

3

Stekes i en forvarmet ovn på 200 grader 10-15 minutter.

Notes

Baksten serveres gjerne lun med nytraktet kaffe. Treet kan også fylles med annet sjokoladefyll eller kanelfyll.

  •  Ha deigen på et melete bakebord og del den i to. Kjevle ut deigene til to leiver – legg den ene på et bakepapir (størrelse som et stekebrett). Fordel sjokoladefyll på deigen. Legg på den andre delen av deigen – som et lokk. Bruk en kniv og skjær til juletre-form.

  • Bruk en pizzadeler og marker hvor grenene til treet skal være. Dette skal gjøres lett – ikke lag hull i deigen. Bruk gjerne en rett gjenstand som en linjal for å få rette linjer.
  • Hvor det er markert: skjær ut med kniv deigremser som skal være grener til treet.
  • Ta tak i deigremsene og tvinn reimsene to ganger. Gjør dette med alle remsene.
  • Skli bakepapiret (som deigen ligger på) over til et bakebrett.
  • La baksen etterheve under et klede i ca. 40 minutter.
  • Rett før steking pensle baksten med sammenvispet egg og perlesukker.