Julekrydret rødkål

Denne fiolettrøde grønnsaken kan brukes til så mangt. Og til jul kan man lage en smakfull hjemmelaget rødkål –  med masse julekrydder. Rødkål passer godt til forskjellige type kjøtt eller på smørbrød. Kan spises varm eller kald.

 

 

Rødkål

Print Recipe

Ingredients

  • 500 gram rødkål
  • 1 grønt revet eple
  • 2 skiver appelsin
  • 1,5 dl rød saft (husholdnings-saft)
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts allehånde
  • 1 liten kanelstang
  • 2 ss honning
  • 2 dl vann
  • 1 dl hvitvinsedikk
  • 2 stk stjerneanis

Instructions

1

Snitt kålen fint, ikke bruk den tykke midtstilken. Riv eplet på et rivjern.

2

Tilsett all vesken og krydderet i en tykkbunnet kjele - legg kål og eple lagvis i kjelen.

3

Kok opp og la det småkoke i ca 45 minutter. Rør av og til.

4

Klar til servering.

Notes

Tilsett evt. litt fett fra ribben. Kan pyntes med finhakket persille.

Rødkålen oppbevares i et lufttett glass – holdbar ca 1 uke. Den kan også fryses.