Denne fiolettrøde grønnsaken kan brukes til så mangt. Og til jul kan man lage en smakfull hjemmelaget rødkål – med masse julekrydder. Rødkål passer godt til forskjellige type kjøtt eller på smørbrød. Kan spises varm eller kald.
Rødkål
Print RecipeIngredients
- 500 gram rødkål
- 1 grønt revet eple
- 2 skiver appelsin
- 1,5 dl rød saft (husholdnings-saft)
- 0,5 ts malt nellik
- 0,5 ts malt ingefær
- 0,5 ts allehånde
- 1 liten kanelstang
- 2 ss honning
- 2 dl vann
- 1 dl hvitvinsedikk
- 2 stk stjerneanis
Instructions
1
Snitt kålen fint, ikke bruk den tykke midtstilken. Riv eplet på et rivjern.
2
Tilsett all vesken og krydderet i en tykkbunnet kjele - legg kål og eple lagvis i kjelen.
3
Kok opp og la det småkoke i ca 45 minutter. Rør av og til.
4
Klar til servering.
Notes
Tilsett evt. litt fett fra ribben. Kan pyntes med finhakket persille.
Rødkålen oppbevares i et lufttett glass – holdbar ca 1 uke. Den kan også fryses.