Jordskokksuppe «med pannebrød»

Jeg har alltid vært nysgjerrig på denne grønnsaken. Jordskokk har en knudrete form og ingen av dem er like. På grunn av formen må man bruke litt tid på å vaske og skrelle dem.

Dette er første gang jeg lager noe med jordskokk – og det er ikke siste gang. Jordskokk har en søtlig og nøtteaktig smak – og jordskokksuppen ble fortreffelig. I oppskriften er det tilsatt kremfløte – det gir en fyldig og rund smaken.

desember-16-suppe-1-of-1-2

Jeg tok vare på litt av jordskokken for å lage jordskokkchips – jeg toppet suppe med denne. Hvis du vil lage det gjør du slik: Skjær jordskokken i tynne skiver, varm de i en panne med olje og stek de til de er gyldne – krydre med timian.

Brød er alltid godt til supper og et nystekt varm pannnebrød passet helt perfekt til. Oppskrift finner du lengre ned.

Kremet jordskokksuppe

Print Recipe

Ingredients

  • Jordskokksuppe:
  • 500 g jordskokk
  • 2 hvitløsfedd
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss meierismør
  • 250 ml kyllingkraft (fra jacobs eller hjemmelaget)
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl melk
  • salt
  • Pannebrød:
  • 1/2 pk gjær
  • 1 ts honning
  • 1,2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 dl yoghurt
  • 300 g hvetemel
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt

Instructions

1

Suppen:

2

Vask og skrubb jordskokken, skrell den. Del jordskokken i biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk, fres alt i smør i en tykkbunnet kjele. Fres det i noen minutter.

3

Tilsett hvitvin og la det koke nesten inn.

4

Tilsett kyllingkraften, melken og fløten - la det småkoke i ca 20 minutter.

5

Kjør alt fint med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

6

Server gjerne med jordskokkchips, timian og en dæsh olivenolje.

7

Pannebrødet: Varm opp (til fingervarmt) melk, vann, olivenolje, yoghurt og honning i en kjele. Bland det sammen med hvetemel, gjær, salt. Jobb deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin eller for hånd. La deigen etterheve i ca 30 minutter. Bak ut til tynne små brød - former. Bruk en kjevle for å få de jevn. Varm en støpjernpanne - legg de i en tørr panne - stek ca 2-3 minutter på hver side eller til de er gyldne. Følg med og pass på at de ikker brenner seg. Server mens de er lunkne.

Notes

Server med nystekt pannebrød. Oppskrift pannebrød

desember-16-suppe-1-of-1-8