Vanilje- og sitronterte med bringebær

Dette er en kake som imponerer. Den er vakker å se på og smaker kjempegodt. Enkel å lage er den også.

Vanilje- og sitronterte med bringebær

Print Recipe

Ingredients

  • Tertebunn:
  • 250 gram hvetemel
  • 100 gram bremykt
  • 125 gram melis
  • 1 egg
  • Fyll:
  • 1 pk vaniljekrem (ca 5 dl)
  • 1 sitron
  • 200 gram bringebær
  • Melis

Instructions

1

Kjør alle ingrediensene til tertebunnen raskt sammen i en foodprosessor. Eller jobb den godt sammen for hånd.

2

Kle deigen i plastfilm, la den hvile 1 time i kjøleskap, eller over natten.

3

Dryss godt med mel på bakebordet, og kjevle ut deigen. Kle en smurt terteform med deigen, avlang eller rund form (22-27 cm i diameter.) Legg deigen over kanten og skjær av den overflødige deigen. Prikk deigen lett med en gaffel.

4

Stekes i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter. Bunnen er ferdig når den er gylden. Avkjøl.

5

Ha vaniljekremen i en bolle. Bland i raspet skall av 1 sitron og 1 ss sitronsaft. Bland godt.

6

Fyll tertebunnen med kremen og pynt med bringebær.

7

Dryss over melis før servering.

bremykt-kake-1-of-1-3