Savoyruletter

Lag kålruletter av savoykål. Tradisjonsmat som smaker godt.

Savoyruletter

Print Recipe

Ingredients

  • Saus:
  • 1 løk, finhakket
  • 2 ss olje
  • 1 ts kumin
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ts ingefær, revet
  • 1 ts honning
  • 400 g hakkede-tomater
  • salt, smak til
  • Savoyrulett:
  • 1 løk, finhakket
  • 1 egg
  • 1 1/4 ts muskatnøtt
  • 1 ts koriander
  • 1 krm salt
  • 400 g karbonadedeig
  • 6 blader savoykål

Instructions

1

Start med å lag saus:

2

Varm en stekepanne på medium varme, tilsett oljen. Stek løken i 3 minutter. Tilsett krydderet, ingefær, honning og hvitløk og stek i 2 minutter. Rør godt. Tilsett tomatene og ta det småputre i 5 minutter, eller mer.

3

Legg sausen i en ildfast form.

4

Lag savoyruletter:

5

Bland sammen finhakket løk, krydder og egg i kardonadedeigen. Bland til en farse.

6

Skyll savoybladene, skjær vekk den grove stilken. Forvell savoybladene: varm opp vann i en stor kjele. La bladene ligge i kokende vann ca. 4 minutter - ta ut og skyll i kaldt vann, la dem renn av. Fyll savoybladene med farsen, brett de sammen som en konvolutt. Legg de oppå tomatsausen.

7

Stekes i en forvarmet ovn på 180 grader i 30 minutter.

Notes

Server gjerne ris og seterrømme til.

savoy-ruleltter-1-of-1savoy-ruleltter-1-of-1-3