Klassisk formkake med rips. Nå er det sesong for rips og dette er en saftig og god kake å servere i sommervarmen. Ripsen skal kokes og reduseres til pure før den tilsettes røren. Server gjerne med et dryss melis-snø.
Ingredients
- 3 egg
- 70 g sukker
- 200 g hvetemel
- 100 g smør
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 2 ss melk
- Rips-pure:
- 4 dl rips
- 70 g sukker
- 1 nypresset sitron (ca 1/4 dl sitronsaft)
Instructions
Lag rips-pure: kok opp rips og sukker, la det småkoke i ca 10-15 minutter til du har en litt tykk pure. Tilsett nypressede sitronen, rør. Sett rips-pureen til sides.
Lag kakerøre: Visp egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør, avkjøl.
Tilsett tørre ingrediensene i røren, smør og melk. Bland godt.
Smør en avlang form (1 l brødform), eller kle den med bakepapir.
Ha 1/2 av røren i formen, ha over rips-pureen, ha deretter resten av kakerøren i formen.
Lag forsiktig S-mønster i røren med en gaffel eller spisepinne.
Formvarm ovnen til 180 grader. Stek kaken i ca 40-45 minutter.