Formkake med rips-surprise

Klassisk formkake med rips. Nå er det sesong for rips og dette er en saftig og god kake å servere i sommervarmen. Ripsen skal kokes og reduseres til pure før den tilsettes røren. Server gjerne med et dryss melis-snø.

Ingredients

  • 3 egg
  • 70 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss melk
  • Rips-pure:
  • 4 dl rips
  • 70 g sukker
  • 1 nypresset sitron (ca 1/4 dl sitronsaft)

Instructions

1

Lag rips-pure: kok opp rips og sukker, la det småkoke i ca 10-15 minutter til du har en litt tykk pure. Tilsett nypressede sitronen, rør. Sett rips-pureen til sides.

2

Lag kakerøre: Visp egg og sukker til eggedosis.

3

Smelt smør, avkjøl.

4

Tilsett tørre ingrediensene i røren, smør og melk. Bland godt.

5

Smør en avlang form (1 l brødform), eller kle den med bakepapir.

6

Ha 1/2 av røren i formen, ha over rips-pureen, ha deretter resten av kakerøren i formen.

7

Lag forsiktig S-mønster i røren med en gaffel eller spisepinne.

8

Formvarm ovnen til 180 grader. Stek kaken i ca 40-45 minutter.

Ripskake-51-5