Rabarbra galette

Rustikk rabarbra galette. Server gjerne med vaniljeis og jordbærpuré. Galette er en fransk terte som er rask å lage, og skal være rustikk i utseende.

Rabarbra galette

Print Recipe

Ingredients

  • Søt paideig:
  • 200 g hvetemel
  • 130 g kaldt smør
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ss vann
  • Fyll:
  • 2 stk lange rabarbra
  • 1 ss maisena
  • 3 ss sukker
  • 3 ss jordbærsyltetøy
  • 3 ss vann
  • 1 egg (sammenpisket)

Instructions

1

Lag paideig: Kjør i foodprocessor hvetemel, sukker og smør i terninger. Tilsett etterhvert vann og eggeplomme, kjør til deigen er samlet. Dekk med plastfolie, la den hvile ca. 30 min i kjøleskapet.

2

Kok opp jordbærsyltetøy (du kan bytte ut med friske jordbær) og vann. La det småkoke noen minutter. Bruk stavmikser og lag en puré av det.

3

Ha paideigen over en melete arbeidsflate. Kjevle den litt. Legg den deretter over på et melete bakepapir, kjevle den til en rund form. (den skal være litt tykk) Du kan trykke den litt ut med fingrene.

4

Kutt rabarbra i staver. Legg de i en bolle, og bland maisena og sukker over de.

5

Legg rabarbra stavene på deigen, legg de gjerne i et fint mønster (se bilde). La det være igjen en god kant av deigen. Når rabarbraen er lagt på, brett inn kanten.

6

Pensle kanten med sammenvispet egg.

7

Pensle rabarbraen med jordbærpuré (ikke bruk opp puréen).

8

Stek i en forvarmet ovn på 200 grader, stek i 25-35 minutter.

_DSC2530 _DSC2555