Pizza med fiken og karamellisert løk

Pizza med fiken, karamellisert løk, blåskimmerost og mozzarella. Server gjerne med en god salat og creme fraiche. Jeg har alltid likt disse smakene og de passer veldig godt som topping på pizzaen.

Pizzabunn

  • 400 g mel
  • 1 1/2 ts gjær
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl vann (fingervarmt)
  • 1 ss olje

Topping

  • 1 1/2 rød løk
  • 1 ss sukker
  • 60 g blåskimmerost (f.eks selbublå)
  • 1 pak mozzarella ost
  • 2 stk ferske fiken (store)
  1. Lag pizza: Bland ingrediensene, arbeid sammen til en deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin (kjør i 5 min), eller kna for hånd. Bruk litt mel over deigen for å samle den, la den heve i en bolle i ca 30 minutter. Dekk bollen med plast.
  2. Lag karamellisert løk: kutt løk i skiver, varm de i en stekepanne på middels varme i ca 10 minutter. Tilsett sukker de siste 3 minuttene, rør litt.
  3. Forvarm ovn på 275 grader med et stekebrett i ovnen.
  4. Bak ut pizzadeigen på et melete bakebord. Kjevle ut deigen til en stor sirkel. Legg den på bakepapir.
  5. Fordel karamelliserte løken på pizzaen. Fordel på osten og fiken som er delt i skiver.
  6. Legg bakepapiret med pizzaen over på det varme stekebrettet. Stek i ca 10 minutter (avhengig av ovn), til den er sprø og gylden.
  7. Server.

_DSC2579_DSC2582