Pizza med blåskimmerost og pepperoni, en perfekt fredagspizza. Oppskrift på pizzabunnen gir en stor pizza. Tomatsaus laget på denne måten synes jeg er best. Pizza skal være enkelt å lage og ha rene smaker. Håper du liker oppskriften.
Pizza med blåskimmelost og pepperoni
Print RecipeIngredients
- Pizzabunn:
- 400 g mel
- 1 1/2 ts gjær
- 1 ts salt
- 2,5 dl vann (fingervarmt)
- 1 ss olje
- Pizzasaus:
- 1 boks hakkede tomater
- 2 fedd hvitløk
- Topping:
- 80 g hvitost (revet)
- 60 g blåskimmerost (f.eks selbublå)
- Pepperoni
Instructions
Lag pizza: Bland ingrediensene, arbeid sammen til en deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin (kjør i 5 min), eller kna for hånd. Bruk litt mel over deigen for å samle den, la den heve i en bolle i ca 30 minutter. Dekk bollen med plast
Lag pizzasaus: sil tomatene (søet skal ikke brukes, men kan drikkes ;)). Kjør tomatbitene og hvitløken med stavmikser.
Forvarm ovn på 275 grader med et stekebrett i ovnen.
Bak ut pizzadeigen på et melete bakebord. Kjevle ut deigen til en stor sirkel. Legg den på bakepapir. Smør godt med pizzasaus på, fordel over det hele med ost og pepperoni.
Legg bakepapiret med pizzaen over på det varme stekebrettet. Stek i ca 10 minutter (avhengig av ovn), til den er sprø og gylden.
Server.