Fiskekaker med chiliaioli

Hjemmelaget fiskekaker er alltid godt. Populært for store og små. Når de er rykende varm trenger man nesten ikke tilbehør. Men server gjerne med chiliaioli, det gir litt ekstra sting til fiskekakene. Velbekomme!

  • 400 g seifilet
  • 100 g laks
  • 1 1/2 ts salt
  • 3 vårløk
  • pepper
  • 2 ts potetmel
  • 1 finhakket hvitløk
  • 1 dl melk
  • 1 dl fløte

Chiliaioli

  • 2 egg
  • 3 hvitløksfedd
  • 5 dl nøytral olje
  • 1/2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • 1 ss dijon sennep
  • 1/2 finkakket chilli (med frø)
  1. Fiske må være kald når det skal tilberedes.
  2. Skjær fisken i grove biter, kjøres litt i foodprocessor.
  3. Ha i salt, pepper og potetmel. Spe på med melk/fløte blanding, spe til passe en smidig farse mens foodprocessoren går (bruk mindre eller mer av væske).
  4. Rør inn hakket vårløk og hvitløk.
  5. Sette farsen kald, ca 15 min.
  6. Form fiskekakene. Ha litt vann på hendene og form de. Legg de gjerne på bakepapir før de stekes.
  7. Varm en panne med olje og smør. Stekes gylden i ca 5-7 min.
  8. Lag chiliaioli: Bland alle ingrediensene unntatt oljen og chillien (alt skal ha romtemperatur). Spe forsiktig med olje mens du kjører stavmikseren på fullt. Rør inn chilli. Server med finhakket basilikum (eller annen urt).

_DSC2154 _DSC2134