Boller fylt med bringebær og sjokoladekrem

Boller fylt med bringebær og sjokolade. Dette er veldig godt.

  • 150 g smør
  • 7 dl melk (fingervarm)
  • 25 g gjær
  • 2 dl sukker
  • 1 egg
  • 1 kg hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver

Fyll

  • 25 g smør
  • 1 ts maisena
  • 1 ss vaniljesukker
  • Frossen bringebær
  • 100 g sjokolade
  • 25 g melis
  1. Bland alle ingrediensene til gjærdeigen, unntatt smør. Elt i kjøkkenmaskin i 10 minutter. Tilsett smør og elt i 5 minutter. Hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
  2. Lag fyllet: Smelt sjokolade i en tykkbunnet kjele. Tilsett resten av ingrediensene, rør godt. La det avkjøle.
  3. Når deigen er ferdig hevet, kna den sammen og rull boller. Bruk 100 gram deig pr bolle. Rull til en bolle, klem den flat, tilsette et par frosne bringebær og 1-2 ts sjokoladefyll. Brett deig over fyllet, og rull forsiktig til en bolle. Etterhev bollene i ca 40 minutter.
  4. Pensle bollene med egg. Stek på 200 grader, i 13 minutter eller til de er gyldne.
  5. Pynt med melissnø.

_DSC2276