Opp ned banankake

Fantastisk hvor noen overmodne bananer kan bli til en så god kake. Dette er en saftig, søt og smakfull kake.

  • 180 g sukker
  • 3 egg
  • 1 krm salt
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts muskatnøtt
  • 1 ts bakepulver
  • 60 g smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 180 g mel

Karamelltopp

  • 50 g smør
  • 170 g brunt sukker
  • 1 ss vann
  • ca 2-3 litt overmodne bananer

Opp ned banankake

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Smelt smør, tilsett i eggedosisen.
  3. Bland i de tørre ingrediensene.
  4. Lag Karamelltoppen.
  5. Smelt smør og sukker i en panne eller tykkbunnet kjel. La det boble (karamellisere) tilsett vannet, rør.
  6. Bruk en springform (22 cm). Kle bunnen med bakepapir, smør sidene med smør.
  7. Hell karamellen i bunnen av formen.
  8. Kutt banan i skiver (ikke for tynne). Legg de i bunnen av formen.
  9. Hell i røren.
  10. Sett i en forvarmet ovn på 200 grader i 35 – 40 minutter.

Server gjerne med vaniljeis eller pisket krem.