Favoritt påskebrød

Dette påskebrødet er inspirert av det italienske påskebrødet. Dette er et luftig og søtt brød med et farget egg i midten. Brødet er glasert med sukker og pyntet med fargerike kuler.

  • 3 dl melk
  • 500 g mel
  • 1 pk tørr gjær
  • 25 mg sukker
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt

Glasering

  • 1/2 dl vann
  • 1/4 dl sukker
  • sukkerkuler til pynt

_DSC0961

 

  1. Varm opp melk i en tykkbunnet kjele til fingervarmt, 37 grader.
  2. Bland de tørre ingrediensene i en eltemaskin. Spar litt av melet (ca 15 g).
  3. Tilsett melken, la det elte sakte i ca 5 minutter.
  4. Tilsett smøret i terninger, øk hastigheten, elt i 5 minutt. På slutten av eltingen tilsett melet som ble spart.
  5. Hev i 1 time.

 

Forming av bollene

  1. Del deigen i ca 10-11 emner (100 g).
  2. Del hver av emnene i to og form de til to avlange pølser.
  3. Klem sammen den ene enden på pølsene og flett. Formes rund med et hull i midten.
  4. Etterhev i 1 time.
  5. Legg et farget egg i midten (les lenger ned). Pensle baksten med egg og litt vann som er pisket sammen. Stekes i forvarmet ovn på 225 grader i 12-15 minutter (egget vil bli hardkokt under steking).

 

Farging av egg

  1. Tilsett konditorfarge i vann, bruk ca 10-15 dråper. La vannet dekke eggene. La de ligge i vannet til du har den fargen du ønsker.

Lag glassering: kok opp vann og sukker. Pensle brødene med sukkerlaken (mens brødene er varm), pynt med sukkerkuler.