Dette påskebrødet er inspirert av det italienske påskebrødet. Dette er et luftig og søtt brød med et farget egg i midten. Brødet er glasert med sukker og pyntet med fargerike kuler.
- 3 dl melk
- 500 g mel
- 1 pk tørr gjær
- 25 mg sukker
- 1/2 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
Glasering
- 1/2 dl vann
- 1/4 dl sukker
- sukkerkuler til pynt
- Varm opp melk i en tykkbunnet kjele til fingervarmt, 37 grader.
- Bland de tørre ingrediensene i en eltemaskin. Spar litt av melet (ca 15 g).
- Tilsett melken, la det elte sakte i ca 5 minutter.
- Tilsett smøret i terninger, øk hastigheten, elt i 5 minutt. På slutten av eltingen tilsett melet som ble spart.
- Hev i 1 time.
Forming av bollene
- Del deigen i ca 10-11 emner (100 g).
- Del hver av emnene i to og form de til to avlange pølser.
- Klem sammen den ene enden på pølsene og flett. Formes rund med et hull i midten.
- Etterhev i 1 time.
- Legg et farget egg i midten (les lenger ned). Pensle baksten med egg og litt vann som er pisket sammen. Stekes i forvarmet ovn på 225 grader i 12-15 minutter (egget vil bli hardkokt under steking).
Farging av egg
- Tilsett konditorfarge i vann, bruk ca 10-15 dråper. La vannet dekke eggene. La de ligge i vannet til du har den fargen du ønsker.
Lag glassering: kok opp vann og sukker. Pensle brødene med sukkerlaken (mens brødene er varm), pynt med sukkerkuler.