Rødbetsuppe med polkabeter

Herlig rød suppe med masse sødme. Elsker fargen på denne suppa.

  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 gulrot
  • 3 stk rødbeter
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 boks kokosmelk
  • salt

Topping

  • Polkabeter

Rødbetsuppe

  1. Skrell rødbeter, hakk i grove biter. Legg de i en kjele, dekk de med vann. Kok i ca 30 min
  2. Finhakk løk og hvitløk. Surr i olje i en stor kjele på svak varme i ca 10 min. Tilsett rødbetene med resten av kokevannet.
  3. Tilsett kokosmelk i den store kjelen. Smak til med salt.
  4. Kjør det fint i en foodprosessor eller blender.
  5. Kutt polkabeter i tynne skiver, bruk gjerne mandolin.

En sunn og smakfull suppe. Rødbeter er også skikkelig «superfood», proppfull av antioksidanter. Server gjerne med nybakt brød.