Banankjeks

Banankjeks med hasselnøtt og sjokoladebiter. Kjeksen nytes best rett fra ovnen.

  • 2 moste bananer
  • 2 dl lettkokt havregryn
  • 0,5 dl hassenøtter, finmalt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts nellik
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 0,4 dl rapsolje (eller en nøytral olje)
  • 1 krm salt

Til topping

  • Grovhakket hasselnøtter
  • Grovhakket kokesjokolade
  1. Bland alle ingrediensene.
  2. Legg røren på et ovnsbrett som er dekket med bakepapir. Bruk ca 1 ss røre til hver kjeks. Trykk de litt flat. Bruk gjerne baksiden på skje til å gjøre dette, fukt skjeen med vann.
  3. Dryss grovhakket hasselnøtter og sjokolade på hver kjeks.
  4. Stek i 180 grader i ca 20 minutter eller til de er gyldne i farge. Bruk varmluft på ovnen hvis du vi ha flere ovnsbrett i ovnen samtidig.

_DSC0245