Banankjeks med hasselnøtt og sjokoladebiter. Kjeksen nytes best rett fra ovnen.
- 2 moste bananer
- 2 dl lettkokt havregryn
- 0,5 dl hassenøtter, finmalt
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts nellik
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 dl brunt sukker
- 0,4 dl rapsolje (eller en nøytral olje)
- 1 krm salt
Til topping
- Grovhakket hasselnøtter
- Grovhakket kokesjokolade
- Bland alle ingrediensene.
- Legg røren på et ovnsbrett som er dekket med bakepapir. Bruk ca 1 ss røre til hver kjeks. Trykk de litt flat. Bruk gjerne baksiden på skje til å gjøre dette, fukt skjeen med vann.
- Dryss grovhakket hasselnøtter og sjokolade på hver kjeks.
- Stek i 180 grader i ca 20 minutter eller til de er gyldne i farge. Bruk varmluft på ovnen hvis du vi ha flere ovnsbrett i ovnen samtidig.