Lag denne smakfulle kaken til fest eller hverdag. Kaken smaker masse appelsin, og smaker godt til kaffen. Topp kaken med tørkede appelsinskiver som er sukret. Vel bekomme.
- 150 g sukker
- 4 egg
- 1,5 ts natron
- 2 ts vaniljesukker
- 350 g mel
- 1,5 dl appelsinsaft
- 1 dl rapsolje (eller annen nøytral olje)
- 2 dl cream fraiche
- Revet skall av 2 appelsiner
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt inn mel. Rør inn resten av ingrediensene.
- Ha røren i en brødform, bruk gjerne bakepapir i den.
- Stekes i ca 50 minutter på 180 grader.
- Lag glasur av melis og nypresset appelsinsaft av 1/2 appelsin. Tilsett 1 eggehvite hvis du vil ha glasuren stivere. Pynt kaken med glasuren.
- Topp kaken med tørkede appelsinskiver. Slik lager du de: Skjær tynne appelsinskiver. Legg dem på et bakepapir. Sett stekeovnsbrettet i ovnen og tørk dem på 75 grader, varmluft, i ca 2 timer. Snu dem av og til. Rulles i sukker.